Ehrenhofers Lamm och Vilt - Horse and huntingdogs
Svenskt Lamm- och Viltkött

Under vår- och sommarsäsong, levererar vi Svenska ekologiskt uppfödda lamm, och lammprodukter  Lammen är av rasen Finull med en inkorsning av den trevliga rasen Oxford Down. 
Under jaktsäsongen med start i september till vintern, finns oftast svenskt vilt med älg, dovvilt, vildsvin samt rådjur att få tag på. Allt vilt är frilevande och har sitt ursprung i Västsverige.

Höstspecial:
Viltlåda med älg, vildsvin och dovvilt. 
Färs, stekar och andra detaljer samt vår viltkorv. Hängmörat, veterinärbesiktat, finstyckat och vakuumpackat med individuell märkning
7 kg = 1350 kr. 
Hämtas i gårdsbutiken på fredagar 15-18. Förbeställ senast dagen innan.
 

Priser 2017:
Lamm: 
Lammen produceras på vår egen gård, eller hos noga utvalda kollegor i närområdet.
Slakten sker på ett kontrollslakteri i Västsverige, och kropparna styckas sedan av oss.
Lammen hängmöras för bästa kvalitét. Lammköttet kommer i färdiga stycklådor, med stekar, bogar och andra detaljer upplagda. Organisationen Svenskt Kött har bra styckschema, om ni vill se vilka detaljer vi styckar ut i lammlådorna.
 
 
Specialstyckning, 195 kr/kg inkl. moms: ( Urbenade nätade stekar, eller skivade stekar med ben, Dubbelkotletter, Racks, Skivad entrecote med ben, Revben, skivade grillbogar med ben, mald färs). 

Vilt:
Hängmörat minst 40 graddagar, finstyckad, vakumpackade detaljer, med mald viltfärs.  Totalt ca 15-20 kg/låda.
Ca 40% mald färs, 30% detaljer av frampart och 30% detaljer av bakpart.
 
 
Viltet köps upp i närområdet i samband med jakter där vi deltar, viltbedöms och fraktas därefter till vilthanteringsanläggning för veterinärbesiktning och slakt. Viltet slaktas och styckas på godkänt kontrollslakteri, samt hängmöras minst 40 graddagar i kylrum, för bästa kvalitet.
 
 
 

Viltet levereras konsumentförpackat i stycklådor mellan 10-20 kg, med färska, vakumpackade detaljer, klara för frysen eller grillen! Efter jaktsäsongen kan vi ibland ha frysta detaljer, i mån av tillgång.
 
Älg, dovvilt och rådjur : ( Urbenade nätade stekar, eller skivade stekar med ben, Dubbelkotletter, Racks, Skivad entrecote med ben, Revben, skivade grillbogar med ben, mald färs).
 195 kr/kg inkl. moms
 
Vildsvin: ( Urbenade nätade stekar, eller skivade stekar med ben, Dubbelkotletter, Revbenspjäll, Skivad karré med ben, skivade grillbogar med ben, mald färs)
195 kr/kg inkl moms.
 
 
Korv: 19 kr/hg
-Lammkorv (av unglamm, med vitlök och örter)
-Hjortkorv (med enbär och timjan)
-Vilvsvinsprinskorv (extra rökt med vildsvin)
-Vildsvinskorv (tjock varmrökt grillkorv)
-Viltchoritzo (Älg, hjort, vildsvin, med paprika och chili)
 
 
 
 
 
 
 
Fågel:
Vildandbröst: Från jakter i Västsverige och Sörmland. Urtagna, benfria, vakumpackade och frysta.
295 kr/kg.
 
 
 
 
 
 
På förfrågan, kan enskilda styckdetaljer levereras, i mån av tillgång.
 
Behöver ni inspiration i matlagningen? Här finns tips på tillagning


Site Builder drivs av  Vistaprint