Ehrenhofers Lamm & Vilt

Närproducerad mat av hög kvalitet!

Svenskt Lamm- och Viltkött
Under vår- och sommarsäsong, levererar vi Svenska ekologiskt uppfödda lamm, och lammprodukter  Lammen är av rasen Finull med en inkorsning av den trevliga rasen Oxford Down.  Under jaktsäsongen med start i september till vintern, finns svenskt vilt med älg, dovvilt, vildsvin samt rådjur att få tag på. Allt vilt är Svenskt och frilevande.

Säsongsspecial::
Viltlåda med vildand, vildsvin och dovvilt. 
Färs, stekar och andra detaljer samt vår viltkorv. Hängmörat, veterinärbesiktat, finstyckat och vakuumpackat med individuell märkning
10 kg = 1995 kr.   Hämtas i gårdsbutiken på fredagar 15-18. Förbeställ senast dagen innan.


Priser 2018:
Lamm:
Lammen produceras på vår egen gård, eller hos noga utvalda kollegor i närområdet.
Slakten sker på ett kontrollslakteri i Västsverige, och kropparna styckas sedan av oss.
Lammen hängmöras för bästa kvalitét. Lammköttet kommer i färdiga stycklådor, med stekar, bogar och andra detaljer upplagda. Organisationen Svenskt Kött har bra styckschema, om ni vill se vilka detaljer vi styckar ut i lammlådorna.

  • Helfall , 125 kr/kg:
    Hel djurkropp som inte är styckad. Den är urtagen och flådd samt veterinärbesiktigad på slakteriet men man får själv stycka den som man vill ha den. 


  • Traditionell styckning, 175 kr/kg inkl. moms: 
    ( Stekar med ben, eller skivade stekar med ben, Dubbelkotletter,  Skivad entrecote med ben, Revben, skivade grillbogar med ben, mald färs). 
     

  • Specialstyckning, 195 kr/kg inkl. moms: 
    ( Urbenade nätade stekar, eller skivade stekar med ben, Dubbelkotletter, Racks, Skivad entrecote med ben, Revben, skivade grillbogar med ben, mald färs). 


  • Gourmetstyckning, 225 kr/kg inkl. moms: 
    ( Urbenade nätade stekar, Inner- och ytterfile', Racks, Benfri entrecote, Tunnbringa, mald färs). 

Vilt:
Hängmörat minst 40 graddagar, finstyckad, vakumpackade detaljer, med mald viltfärs. 
Totalt ca 10 kg/låda. Ca 40% mald färs, 30% detaljer av frampart och 30% detaljer av bakpart.

Viltet köps upp i närområdet i samband med jakter där vi deltar, viltbedöms och fraktas därefter till vilthanteringsanläggning för veterinärbesiktning och slakt. Viltet slaktas och styckas på godkänt kontrollslakteri, samt hängmöras minst 40 graddagar i kylrum, för bästa kvalitet.

Viltet levereras konsumentförpackat i stycklådor mellan 10-20 kg, med färska, vakumpackade detaljer, klara för frysen eller grillen!
Efter jaktsäsongen kan vi ibland ha frysta detaljer, i mån av tillgång.

Älg, dovvilt och rådjur : ( Urbenade nätade stekar, eller skivade stekar med ben, Ytterfile'/Ryggbiff, Rack eller skivad entrecote med ben, Revben, skivade grillbogar med ben, mald färs).
 225 kr/kg inkl. moms

Vildsvin: ( Urbenade nätade stekar, eller skivade stekar med ben, Dubbelkotletter, Revbenspjäll, Skivad karré med ben, skivade grillbogar med ben, mald färs)
225 kr/kg inkl moms.


Korv: 19 kr/hg
-Lammkorv (av unglamm, med vitlök och örter)
-Hjortkorv (med enbär och timjan)
-Vilvsvinsprinskorv (extra rökt med vildsvin)
-Vildsvinskorv (tjock varmrökt grillkorv)
-Viltchoritzo (Älg, hjort, vildsvin, med paprika och chili)


Fågel:
Vildandbröst: Från jakter i Västsverige och Sörmland. Urtagna, benfria, vakumpackade och frysta.
295 kr/kg.

På förfrågan, kan enskilda styckdetaljer levereras, i mån av tillgång.

Behöver ni inspiration i matlagningen? Här finns tips på tillagning