Ehrenhofers Lamm & Vilt

Närproducerad mat av hög kvalitet!

Svenskt Lamm- och Viltkött
Under vår- och sommarsäsong, levererar vi Svenska ekologiskt uppfödda lamm, och lammprodukter  Lammen är av rasen Finull med en inkorsning av den trevliga rasen Oxford Down.  

Under jaktsäsongen med start i september till vintern, finns svenskt vilt med älg, dovvilt, vildsvin samt rådjur att få tag på. Allt vilt är Svenskt och frilevande.

Säsongsspecial::
Blandad viltlåda med vildand, vildsvin och dovvilt. 
Färs, stekar och andra detaljer samt vår viltkorv. 
Hängmörat, veterinärbesiktat, finstyckat och vakuumpackat med individuell märkning
10 kg = 1995 kr.   Hämtas i gårdsbutiken på fredagar 15-18. Förbeställ senast dagen innan.


Priser 2018/2019:

Lamm:
Lammen produceras på vår egen gård, eller hos noga utvalda kollegor i närområdet.
Slakten sker på ett kontrollslakteri i Västsverige, där det veterinärbesiktas av Livsmedelsverket, och kropparna styckas sedan av oss.
Lammen hängmöras för bästa kvalitét. Lammköttet kommer i färdiga stycklådor, med stekar, bogar och andra detaljer upplagda. Organisationen Svenskt Kött har bra styckschema, om ni vill se vilka detaljer vi styckar ut i lammlådorna.


  • Traditionell styckning, 175 kr/kg inkl. moms: 
    ( Stekar med ben, eller skivade stekar med ben, Dubbelkotletter,  Skivad entrecote med ben, Revben, skivade grillbogar med ben, mald färs).   Totalt ca 10 kg per låda

  • Specialstyckning, 195 kr/kg inkl. moms: 
    ( Urbenade nätade stekar, eller skivade stekar med ben, Dubbelkotletter, Racks, Skivad entrecote med ben, Revben, skivade grillbogar med ben, mald färs).  Totalt ca 10 kg per låda


Vilt:
Hängmörat minst 40 graddagar, finstyckad, vakumpackade detaljer, med mald viltfärs. 
Totalt ca 10 kg/låda. Ca 40% mald färs, 30% detaljer av frampart och 30% detaljer av bakpart.

Viltet köps upp i närområdet i samband med jakter där vi deltar, viltbedöms och fraktas därefter till vilthanteringsanläggning för veterinärbesiktning och slakt. Viltet hängmöras minst 40 graddagar i kylrum, och styckas av oss, för bästa kvalitet.

Viltet levereras konsumentförpackat i stycklådor på cirka 10 kg, med färska, vakumpackade detaljer, klara för frysen eller grillen!
Efter jaktsäsongen kan vi ibland ha frysta detaljer, i mån av tillgång.

Älg, dovvilt och rådjur : ( Urbenade nätade stekar, eller skivade stekar med ben, Ytterfile'/Ryggbiff, Rack eller skivad entrecote med ben, Revben, skivade grillbogar med ben, mald färs).
 225 kr/kg inkl. moms

Vildsvin: ( Urbenade nätade stekar, eller skivade stekar med ben, Dubbelkotletter, Revbenspjäll, Skivad karré med ben, skivade grillbogar med ben, mald färs)
225 kr/kg inkl moms.

Reservera stycklådor här

Korv: 19:50 kr/hg
- Lammkorv (av unglamm, med vitlök och örter)
- Hjortkorv (med enbär och timjan)
- Vildsvinsprinskorv (extra rökt med vildsvin)
- Vildsvinskorv (tjock varmrökt grillkorv)
- Viltchoritzo (Älg, hjort, vildsvin, med paprika och chili)
- Wild Fire (Dovvilt och Vildsvin, med bl.a. chilipasta, svartpeppar, koreansk chili -- Mycket Het!!)


Fågel:
Vildandbröst: Från jakter i Västsverige och Sörmland. Urtagna, benfria, vakumpackade och frysta.
295 kr/kg.


På förfrågan, kan enskilda styckdetaljer levereras, i mån av tillgång.




UA-55192192-1