Ehrenhofers Lamm & Vilt

Närproducerad mat av hög kvalitet!

Svenskt Lamm- och Viltkött
Under vår- och sommarsäsong, levererar vi Svenska ekologiskt uppfödda lamm, och lammprodukter  Lammen är av rasen Finull med en inkorsning av den trevliga rasen Oxford Down.  Under jaktsäsongen med start i september till vintern, finns svenskt vilt med älg, dovvilt, vildsvin samt rådjur att få tag på. Allt vilt är Svenskt och frilevande.

Säsongsspecial::
Blandad viltlåda med vildand, vildsvin och dovvilt. 
Färs, stekar och andra detaljer samt vår viltkorv. 
Hängmörat, veterinärbesiktat, finstyckat och vakuumpackat med individuell märkning
10 kg = 1995 kr.   Hämtas i gårdsbutiken på fredagar 15-18. Förbeställ senast dagen innan.


Priser 2018:

Lamm:
Lammen produceras på vår egen gård, eller hos noga utvalda kollegor i närområdet.
Slakten sker på ett kontrollslakteri i Västsverige, där det veterinärbesiktas av Livsmedelsverket, och kropparna styckas sedan av oss.
Lammen hängmöras för bästa kvalitét. Lammköttet kommer i färdiga stycklådor, med stekar, bogar och andra detaljer upplagda. Organisationen Svenskt Kött har bra styckschema, om ni vill se vilka detaljer vi styckar ut i lammlådorna.

  • Helfall , 125 kr/kg:
    Hel djurkropp som inte är styckad. Den är urtagen och flådd samt veterinärbesiktigad på slakteriet men man får själv stycka den som man vill ha den. En djurkropp väger mellan 15-20 kg

  • Traditionell styckning, 175 kr/kg inkl. moms: 
    ( Stekar med ben, eller skivade stekar med ben, Dubbelkotletter,  Skivad entrecote med ben, Revben, skivade grillbogar med ben, mald färs).   Totalt ca 10 kg per låda

  • Specialstyckning, 195 kr/kg inkl. moms: 
    ( Urbenade nätade stekar, eller skivade stekar med ben, Dubbelkotletter, Racks, Skivad entrecote med ben, Revben, skivade grillbogar med ben, mald färs).  Totalt ca 10 kg per låda

  • Gourmetstyckning, 225 kr/kg inkl. moms: 
    ( Urbenade nätade stekar, Inner- och ytterfile', Racks, Benfri entrecote, Tunnbringa, mald färs).  Totalt ca 10 kg per låda

Vilt:
Hängmörat minst 40 graddagar, finstyckad, vakumpackade detaljer, med mald viltfärs. 
Totalt ca 10 kg/låda. Ca 40% mald färs, 30% detaljer av frampart och 30% detaljer av bakpart.

Viltet köps upp i närområdet i samband med jakter där vi deltar, viltbedöms och fraktas därefter till vilthanteringsanläggning för veterinärbesiktning och slakt. Viltet hängmöras minst 40 graddagar i kylrum, och styckas av oss, för bästa kvalitet.

Viltet levereras konsumentförpackat i stycklådor på cirka 10 kg, med färska, vakumpackade detaljer, klara för frysen eller grillen!
Efter jaktsäsongen kan vi ibland ha frysta detaljer, i mån av tillgång.

Älg, dovvilt och rådjur : ( Urbenade nätade stekar, eller skivade stekar med ben, Ytterfile'/Ryggbiff, Rack eller skivad entrecote med ben, Revben, skivade grillbogar med ben, mald färs).
 225 kr/kg inkl. moms

Vildsvin: ( Urbenade nätade stekar, eller skivade stekar med ben, Dubbelkotletter, Revbenspjäll, Skivad karré med ben, skivade grillbogar med ben, mald färs)
225 kr/kg inkl moms.

Reservera stycklådor här

Korv: 19 kr/hg
-Lammkorv (av unglamm, med vitlök och örter)
-Hjortkorv (med enbär och timjan)
-Vildsvinsprinskorv (extra rökt med vildsvin)
-Vildsvinskorv (tjock varmrökt grillkorv)
-Viltchoritzo (Älg, hjort, vildsvin, med paprika och chili)


Fågel:
Vildandbröst: Från jakter i Västsverige och Sörmland. Urtagna, benfria, vakumpackade och frysta.
295 kr/kg.


På förfrågan, kan enskilda styckdetaljer levereras, i mån av tillgång.




UA-55192192-1