Sotad
dovfilé med rostade grönsaker och sesamdip

Ett recept på dovfilé med inspiration från Anders Levén och Tasteline.com
4 portioner
Sotad dovfilé
- 400 g putsad dovviltfilé
Tillagning av
dovfilén:
Värm ugnen till 85 grader. Stek direkt på hällen kort het
värme, cirka 300 grader och sätt sedan in i ugnen och. tills innertemperaturen
är 59 grader, täck in i folie och varmhåll försiktigt. Skär upp i fina bitar
strax före servering.
Rostade
grönsaker
- 10 potatisar i klyftor
- 2 st squash, i skivor
- 5 st morot, i bitar
- 0,5 kg champinjoner, färska
- 5 st röd
lökar, i klyftor
- 2 st paprika, i bitar
- 2 st vitlökar, delade i klyftor
- 0,5 dl olivolja
- 1 msk råsocker
- 1 tsk salt
- 1 tsk grovmalen
svartpeppar
- färsk timjan
- färsk oregano
Tillagning av grönsakerna:
Höj ugnen till 200°. Blanda olja, salt, peppar och råsocker
i en långpanna. Lägg i alla grönsakerna utom squash och paprika och rör om.
Baka mitt i ugnen i ca 20 minuter. Blanda i squash och paprika och baka i
ytterligare 10 minuter. Strö på timjan och/eller oregano vid serveringen.
Sesamdipp
- 0.5 dl risvinäger
- 0.5 dl japansk soya
- 2 tsk sesamolja (mörk)
- 2 msk rapsolja
- bladpersilja
- 1 tsk råsocker
- 0.5 tsk sambal oelek
- 1 msk vatten
Blanda alla ingredienser och låt stå några minuter. Ringla över den sotade dovviltfilén.