Ehrenhofers Lamm & Vilt

Närproducerad mat av hög kvalitet!

Vildandbröst med Cognacsås

Recept från: Jimmie Lannér, www.lannerskoksblandning.se


En rätt med en härlig viltsmak på brösten som harmoniserade väldigt bra med de lätt söta morötterna. Hela rätten rundades av med en len cognacsgräddsås och en blomkålspuré som smaksatts med tryffelolja och vårlök. Ett rött vin med druvan Pinot Noir passar bra till.


Receptet är för 4 personer

 



Vildandsbröst

  • 8 st vildandsbröst
  • 2msk ankfett eller rökt sidfläsk
  • Salt och nymald svartpeppar

 

Hetta upp en stekpanna på medelvärme och smält fettet där i. Salta, peppra brösten och stek på båda sidorna tills de får en kärntemperatur på 62 grader. Lägg i folie och låt vila 5 minuter.

 

Len cognacsås

  • 5dl vispgrädde
  • 2msk kycklingfond
  • 3msk cognac
  • Salt
  • Nymald vitpeppar

 

Låt grädden reducera sakta ner tills hälften återstår. Lägg i kycklingfonden och cognac. Låt såsen småsjuda 5 minuter och smaka av med salt och peppar.

 

Brynta morötter

Skala och skär morötter i stavar och låt dem koka i 10 minuter eller tills de är lätt mjuka. Ta upp och låt rinna av på ett hushållspapper. Salta, peppra morotsstavarna och bryn tills de får en fin färg i fettet.

 

Blomkålspuréen

  • 800 gram tunt skivad blomkål
  • 3 msk crème fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 st tunt skivade vårlökar
  • 1 tsk dijonsenap
  • 80 gram smör
  • Salt och peppar
  • Riven muskotnöt
  • 4 droppar tryffelolja

Bryn smöret och lägg i blomkålen fräs tills den får lite färg. Slå på grädden, crème fraichen, senap, vårlök och låt det sjuda ca 20 minuter, mixa den slät. Smaka av med salt och peppar, tryffelolja samt muskotnöt.


UA-55192192-1