Schweizisk Chokladmousse

En fantasisk chokladmousse!!!!
Det ser komplicerat ut, men är superenkelt...
(Recept
från www.lindt.se)
6 portioner
Ingredienser:
- 2 x 100 g chokladkakor LINDT EXCELLENCE 70% , hackad
- 100 g LINDT Bakchoklad, hackad
- 3 ägg, separerade
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 msk strösocker
Häll i de hackade chokladbitarna i en skål och tillsätt mjölken.
Lös upp chokladen och mjölken över ett hett vattenbad (vattnet får inte koka).
Vispa äggulorna
Vispa äggulorna till ett skum.
Ta bort skålen från vattenbadet och rör ner äggskummet i chokladblandningen.
Vispa äggvitorna tillsammans med sockret tills de har en stel och krämig konsistens.
Tillsätt till chokladblandningen och blanda väl.
Vispa grädden tills den har en tjock och krämig konsistens, och tillsätt till chokladblandningen (spara lite vispad grädde till garnering om du vill).
Häll moussen i en skål och täck med plastfolie.
Förvara svalt i cirka 1-5° över natten.
Gör queneller (bullar) av moussen med hjälp av två dessertskedar (du kan även använda en glasskopa). Lägg upp på desserttallrikar. Garnera med vispad grädde och frukt.