top of page

Schweizisk Chokladmousse

En fantasisk chokladmousse!!!!

Det ser komplicerat ut, men är superenkelt...

(Recept från www.lindt.se)

6 portioner

Ingredienser:

  • 2 x 100 g chokladkakor LINDT EXCELLENCE 70% , hackad
  • 100 g LINDT Bakchoklad, hackad
  • 3 ägg, separerade
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk strösocker

Häll i de hackade ingredienserna

Häll i de hackade chokladbitarna i en skål och tillsätt mjölken.

Lös upp chokladen och mjölken över ett hett vattenbad (vattnet får inte koka).

Vispa äggulorna

Vispa äggulorna till ett skum.

Ta bort skålen från vattenbadet och rör ner äggskummet i chokladblandningen.

Vispa äggvitorna

Vispa äggvitorna tillsammans med sockret tills de har en stel och krämig konsistens.

Tillsätt till chokladblandningen och blanda väl.

Vispa grädden

Vispa grädden tills den har en tjock och krämig konsistens, och tillsätt till chokladblandningen (spara lite vispad grädde till garnering om du vill).

Häll i moussen

Häll moussen i en skål och täck med plastfolie.

Förvara svalt i cirka 1-5° över natten.

Serveringsförslag

Gör queneller (bullar) av moussen med hjälp av två dessertskedar (du kan även använda en glasskopa). Lägg upp på desserttallrikar. Garnera med vispad grädde och frukt.

bottom of page