top of page

Lamm- och viltkött

Svenskt Lamm- och Viltkött

Under vår- och sommarsäsong, levererar vi Svenska ekologiskt uppfödda lamm, och lammprodukter.

Under jaktsäsongen med start i september till vintern, finns svenskt vilt med älg, dovvilt, vildsvin samt rådjur att få tag på. Allt vilt är Svenskt och frilevande.

Säsongsspecial viltlåda (vildsvin, dovvilt eller rådjur), 245 kr/kg

Färs, stekar och andra detaljer.

Hängmörat, veterinärbesiktat, finstyckat och vakuumpackat med individuell märkning

10 kg = 2450  kr. Hämtas i gårdsbutiken på fredagar 15-18. Förbeställ via formuläret här.

Lamm:

Lammen produceras på vår egen gård, eller hos noga utvalda kollegor i närområdet.

Slakten sker på ett kontrollslakteri i Västsverige, där det veterinärbesiktas av Livsmedelsverket, och kropparna styckas sedan av oss.

Lammen hängmöras för bästa kvalitét. Lammköttet kommer i färdiga stycklådor, med stekar, bogar och andra detaljer upplagda. Organisationen Svenskt Kött har bra styckschema, om ni vill se vilka detaljer vi styckar ut i lammlådorna.

  • Specialstyckning, 245 kr/kg inkl. moms:

( Urbenade nätade stekar, eller skivade stekar med ben, Dubbelkotletter, Racks, Skivad entrecote med ben, Revben, skivade grillbogar med ben, mald färs). Totalt ca 10 kg per låda

Vilt:

Hängmörat minst 40 graddagar, finstyckad, vakumpackade detaljer, med mald viltfärs.

Totalt ca 10 kg/låda. Ca 40% mald färs, 30% detaljer av frampart och 30% detaljer av bakpart.

Viltet köps upp i närområdet i samband med jakter där vi deltar, viltbedöms och fraktas därefter till vilthanteringsanläggning för veterinärbesiktning och slakt. Viltet hängmöras minst 40 graddagar i kylrum, och styckas av oss, för bästa kvalitet.

Viltet levereras konsumentförpackat i stycklådor på cirka 10 kg, med färska, vakumpackade detaljer, klara för frysen eller grillen!

Efter jaktsäsongen kan vi ibland ha frysta detaljer, i mån av tillgång.

Priser 2023:

Vildsvin, dovvilt och rådjur :  10 kg stycklåda ( Urbenade nätade stekar, eller skivade stekar med ben, Ytterfile'/Ryggbiff, Rack eller skivad entrecote med ben, Revben, skivade grillbogar med ben, mald färs).

2450 kr/kg inkl. moms

Vildsvin: 10 kg stycklåda ( Urbenade nätade stekar, eller skivade stekar med ben, Dubbelkotletter, Revbenspjäll, Skivad karré med ben, skivade grillbogar med ben, mald färs)

2450 kr/kg inkl moms.

Fågel:

Vildandbröst: Från jakter i Västsverige. Urtagna, benfria, vakuumpackade och frysta.

295 kr/kg.

På förfrågan, kan enskilda styckdetaljer levereras, i mån av tillgång.

bottom of page