top of page

Jägarskolan Komplett - Utbildning inför Jägarexamen

I kursen ingår båda delar:

1. Teoretiska Jägarskolan, kväll och helgundervisning, totalt 33 studietimmar, i Lödöse

Den teoretiska delen tar upp jaktetik, säkerhet, lagen och vapen. Vi fokuserar också på djurarter och jaktformer. Stor vikt läggs på att förbereda deltagaren på det teoretiska provet. Räkna med att avsätta tid för självstudier mellan lektionerna.

2. Praktiska Jägarskolan, kväll och helg, ca 15 studietimmar, på närliggande skjutbana

I den praktiska delen ingår de moment du behöver för att klara de praktiska proven, med träningar på skjutbanan.

Kostnaden för teoretiska och praktiska delen är 4 250 kr

Kostnader för studiematerial 750 kr tillkommer. 

I kurslitteraturen ingår även en inloggning. under ett år, till webbaserade e-jakt som innehåller ljudboken, övningsfrågor, filmer och bildspel som underlättar lärandet inför jägarexamen. 

Studiematerialet är gratis för dig som är under 25 år och blir medlem i Svenska Jägareförbundet. (Återbetalas av Länsföreningen för Jägareförbundet Västra Götaland Väst)

I den praktiska delen ingår kostnader för banhyra, instruktörer, och prova-på-skytte. Kostnad för träningsammunition tillkommer. Provavgifter för teoretiska och praktiska moment är individuella, och betalas direkt till Naturvårdsverkets provledare. 

Kursledare: John-Fredrik och Eva-Maria Grönvall

John-Fredrik och Eva-Maria Grönvall är Jägarskoleinstruktörer i Svenska Jägareförbundet. John-Fredrik är sedan många år instruktör i eftersök, hagel- och kulskytte. Teoridelen hålls i Lödöse, där paret driver viltstyckningsanläggning och gårdsbutik för viltkött. På gården finns även uppfödning av jakthundar (Wachtelhund, Alpenländische Dachsbracke och Hannoveransk Viltspårhund).  

Efter genomgången kurs, kan deltagarna delta i Jaktkunskap, vilket ger ett bra nästa steg in i jaktgemenskapen. 

Anmälan direkt till Studiefrämjandet , eller John-Fredrik Grönvall

bottom of page