top of page

Rökt vildandbröst med pepparrotskräm på rågbröd

Rökt vildand med pepparrot.jpg

Tillagningstid: 10 minuter

En elegant förrätt eller smakrik aptitretare med svenska vildandbröst.

Receptet är för 4 personer

Ingredienser

  • 2 rökta vildandbröst

  • Rågbröd, 4 små skivor (eller små rundlar till snittar)

  • 1,5 dl vispgrädde

  • 1 tsk färskriven pepparrot (efter smak)

  • Salt

  • Vitpeppar

  • Olivolja (valfritt, för glans)

Gör så här

Pepparrotskräm

  • Vispa grädden lätt – den ska vara fluffig men inte helt fast.

  • Vänd försiktigt ner riven pepparrot, en nypa salt och lite vitpeppar.

  • Smaka av och justera styrkan efter tycke.

  • Fyll krämen i en spritspåse och ställ kallt till servering.

Förbered köttet

  • Skär de rökta vildandbrösten i tunna skivor.

  • Droppa eventuellt lite olivolja över skivorna för extra glans och saftighet.

 

Montering

  • Skär eller stansa ut rågbröd i önskad form.

  • Spritsa en ros av pepparrotskrämen på varje brödbit.

  • Toppa med skivor av rökt vildandbröst.

 

Servera som en elegant förrätt på fat, eller som små aptitretare vid mingel. Dekorera gärna med lite färska örter, eller lingon för en extra svensk touch.

Kontakt:

Eva-Maria Ehrenhofer Grönvall 0707-256208

John-Fredrik Ehrenhofer Grönvall 0708-630916

Ehrenhofer

Närproducerad mat av hög kvalitet!

© 2025 Ehrenhofer. Alla rättigheter förbehålles.

bottom of page