
Rökt vildandbröst med pepparrotskräm på rågbröd

Tillagningstid: 10 minuter
En elegant förrätt eller smakrik aptitretare med svenska vildandbröst.
Receptet är för 4 personer
Ingredienser
-
2 rökta vildandbröst
-
Rågbröd, 4 små skivor (eller små rundlar till snittar)
-
1,5 dl vispgrädde
-
1 tsk färskriven pepparrot (efter smak)
-
Salt
-
Vitpeppar
-
Olivolja (valfritt, för glans)
Gör så här
Pepparrotskräm
-
Vispa grädden lätt – den ska vara fluffig men inte helt fast.
-
Vänd försiktigt ner riven pepparrot, en nypa salt och lite vitpeppar.
-
Smaka av och justera styrkan efter tycke.
-
Fyll krämen i en spritspåse och ställ kallt till servering.
Förbered köttet
-
Skär de rökta vildandbrösten i tunna skivor.
-
Droppa eventuellt lite olivolja över skivorna för extra glans och saftighet.
Montering
-
Skär eller stansa ut rågbröd i önskad form.
-
Spritsa en ros av pepparrotskrämen på varje brödbit.
-
Toppa med skivor av rökt vildandbröst.
Servera som en elegant förrätt på fat, eller som små aptitretare vid mingel. Dekorera gärna med lite färska örter, eller lingon för en extra svensk touch.

