top of page
Ehrenhofers Gård AB
Ehrenhofers Gård AB
Närproducerad mat av hög kvalitet!
Rådjursytterfile´ med tillbehör
Rådjursytterfile´ med tillbehör
Rådjurssadel, eller ryggbiffen på ryggbenet kan ibland styckas ut, och kallas då ofta ytterfilé på restaurang .
Detta är en fantastisk styckdetalj på vårt minsta hjortdjur, rådjuret.
Gör så här
Gör så här
600–800 g rådjursytterfilé
Salt och peppar
3 msk smör
•Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
•Putsa, salta och peppra filén.
•Smält smöret i en het stekpanna.
•Bryn filén runt om och efterstek i ugnen tills stektermometern visar 55-58 grader, 20–25 minuter. Spara skyn.
•Skär filén i centimetertjocka skivor på snedden.
Servera med tomater, steksky, palsternackspuré, och ugnsbakade småpotatisar.
bottom of page