top of page

Rådjursytterfile´ med tillbehör

Rådjurssadel, eller ryggbiffen på ryggbenet kan ibland styckas ut, och kallas då ofta ytterfilé på restaurang .

Detta är en fantastisk styckdetalj på vårt minsta hjortdjur, rådjuret.

Gör så här

600–800 g rådjursytterfilé

Salt och peppar

3 msk smör

•Sänk ugnsvärmen till 150 grader.

•Putsa, salta och peppra filén.

•Smält smöret i en het stekpanna.

•Bryn filén runt om och efterstek i ugnen tills stektermometern visar 55-58 grader, 20–25 minuter. Spara skyn.

•Skär filén i centimetertjocka skivor på snedden.

Servera med tomater, steksky, palsternackspuré, och ugnsbakade småpotatisar.

Kontakt:

Eva-Maria Grönvall 0707-256208

John-Fredrik Grönvall 0708-630916

Ehrenhofers Gård AB

Närproducerad mat av hög kvalitet!

© 2024 Ehrenhofers Gård AB. Alla rättigheter förbehålles.

bottom of page