top of page

Sotad dovfilé med rostade grönsaker och sesamdip

Ett recept på dovfilé med inspiration från Anders Levén och Tasteline.com

4 portioner

Sotad dovfilé

  • 400 g putsad dovviltfilé

Tillagning av dovfilén:

Värm ugnen till 85 grader. Stek direkt på hällen kort het värme, cirka 300 grader och sätt sedan in i ugnen och. tills innertemperaturen är 59 grader, täck in i folie och varmhåll försiktigt. Skär upp i fina bitar strax före servering.

Rostade grönsaker

  • 10 potatisar i klyftor
  • 2 st squash, i skivor
  • 5 st morot, i bitar
  • 0,5 kg champinjoner, färska
  • 5 st röd lökar, i klyftor
  • 2 st paprika, i bitar
  • 2 st vitlökar, delade i klyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk råsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • färsk timjan
  • färsk oregano

Tillagning av grönsakerna:

Höj ugnen till 200°. Blanda olja, salt, peppar och råsocker i en långpanna. Lägg i alla grönsakerna utom squash och paprika och rör om. Baka mitt i ugnen i ca 20 minuter. Blanda i squash och paprika och baka i ytterligare 10 minuter. Strö på timjan och/eller oregano vid serveringen.

Sesamdipp

  • 0.5 dl risvinäger
  • 0.5 dl japansk soya
  • 2 tsk sesamolja (mörk)
  • 2 msk rapsolja
  • bladpersilja
  • 1 tsk råsocker
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1 msk vatten

Tillagning av Sesamdipp:

Blanda alla ingredienser och låt stå några minuter. Ringla över den sotade dovviltfilén.

bottom of page